Jump to content


Photo

cooling fan not working.


37 replies to this topic

#31 meekstaaa

meekstaaa
  • Gender:Male
  • Drives:Citroen C4 VTS

Posted 08 May 2008 - 08:58 PM

If it helps if your using the same fan switch as the one i gave you it was a new one last year from ford.

Posted Image
Proudly pushing in front of people who dare to leave the smallest amount of space since 2002.
Now doing it in a Wicked Red Citroen C4 VTS 180.


#32 onehotminute_191

onehotminute_191
  • Gender:Male
  • Location:essex
  • Drives:rs2000 4x4 that dont work becuase its in bits

Posted 08 May 2008 - 09:31 PM

sorry to take so long getting back ppl. yes the fan does spin up when shorting across the fan switch. i only mention the relay clicking becuase i could hear it go and that must switch the fan circuit. also when you turn on the a/c the fan runs as normal. but i cnt hear the relay click as im in the car turning the switch i just assume its incorporated in the same circuit. as i dont have the correct diagrams im not entirely sure.

what was you thinking then?

i tried the stat today and still havent had any luck but as someone said it may be worth getting qenuine ford parts and ill try again

Edited by onehotminute_191, 08 May 2008 - 09:32 PM.

Posted Image

chuck norris is so tough that they say theres no chin under his beard, its just another fist

#33 Stu

Stu
  • Gender:Male
  • Location:Button Moon
  • Drives:People Crazy...... Likes: DnB, Pussy....... Dislikes: Wind, Farmers... Position: Wheelbarrow...

Posted 09 May 2008 - 05:41 AM

If the fan spins when you bridge it then the fault can only really lie with the fan switch or stat.......... or perhaps water pump ;)
£500 for me to clear my inbox

#34 onehotminute_191

onehotminute_191
  • Gender:Male
  • Location:essex
  • Drives:rs2000 4x4 that dont work becuase its in bits

Posted 09 May 2008 - 05:07 PM

If the fan spins when you bridge it then the fault can only really lie with the fan switch or stat.......... or perhaps water pump ;)



well i got all ford stat and fan switch. i let it run up to temp and it still didnt come on so i let it keep heating up and the fan came on when the needle was in the middle of 'a' of 'normal' i didnt let it run this high before because on my last one it always came on dead in the centre of normal. maybe it was fine all along but it just didnt seem right. maybe my needle is off slightly but it wasnt on the last car so maybe the temp is a little higher.


at what point does it normally come on? its a 97 gti with air con.

also MEEKSTAA at what point did the fan come on when you had it? if it was in the centre my needle maybe reading slightly off. but at least it didnt hit the red :thumb:
Posted Image

chuck norris is so tough that they say theres no chin under his beard, its just another fist

#35 meekstaaa

meekstaaa
  • Gender:Male
  • Drives:Citroen C4 VTS

Posted 09 May 2008 - 05:11 PM

If the fan spins when you bridge it then the fault can only really lie with the fan switch or stat.......... or perhaps water pump ;)



well i got all ford stat and fan switch. i let it run up to temp and it still didnt come on so i let it keep heating up and the fan came on when the needle was in the middle of 'a' of 'normal' i didnt let it run this high before because on my last one it always came on dead in the centre of normal. maybe it was fine all along but it just didnt seem right. maybe my needle is off slightly but it wasnt on the last car so maybe the temp is a little higher.


at what point does it normally come on? its a 97 gti with air con.

also MEEKSTAA at what point did the fan come on when you had it? if it was in the centre my needle maybe reading slightly off. but at least it didnt hit the red :thumb:


I'm sure whats happening is fine with yours. And i personally can't remember when the fan started to come on, sorry

Posted Image
Proudly pushing in front of people who dare to leave the smallest amount of space since 2002.
Now doing it in a Wicked Red Citroen C4 VTS 180.


#36 Stu

Stu
  • Gender:Male
  • Location:Button Moon
  • Drives:People Crazy...... Likes: DnB, Pussy....... Dislikes: Wind, Farmers... Position: Wheelbarrow...

Posted 09 May 2008 - 08:44 PM

It's stamped on the stac.. 92C....
£500 for me to clear my inbox

#37 rogerthecabbyboy

rogerthecabbyboy
  • Drives:mk6 cabby

Posted 10 May 2008 - 08:01 AM

my fan on my old engine came on at 'A', my new lump seems to come on at 'L', and my old gti came on when the needle was vertical. i think you'll find they all vary a bit!!

#38 onehotminute_191

onehotminute_191
  • Gender:Male
  • Location:essex
  • Drives:rs2000 4x4 that dont work becuase its in bits

Posted 11 May 2008 - 09:16 PM

my fan on my old engine came on at 'A', my new lump seems to come on at 'L', and my old gti came on when the needle was vertical. i think you'll find they all vary a bit!!




ok i thought it shouldve come on a bit lower down. and yeah my stat does say 92degrees on it. i thought the operating temp was a bit lower than that but it dont matter now. as long as it down overheat.

cheers everyone
Posted Image

chuck norris is so tough that they say theres no chin under his beard, its just another fist



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users