Jump to content


Photo

battery died over night


43 replies to this topic

#16 robexor

robexor
  • Gender:Male
  • Location:South London
  • Drives:MK6 Escort 1.8 SI 5 Door

Posted 22 December 2008 - 01:07 PM

Mate disconnect the small one and put the large one back on , if still draining, take both off it still draining then you got a bugger battery

That lil one goes to the fusebox i think.
Posted Image

***HONDA CRV SE SPORT 2.0LTS 148 BHP **

#17 KNITERIDER

KNITERIDER
  • Gender:Male
  • Location:derbyshire/leicestershire
  • Drives:Mk2 fiesta with xr2 lump. honda cbr 600

Posted 22 December 2008 - 01:07 PM

i THINK it distributes the power at a set voltage basically what it says, it regulates lol my experiance was my dads harley. had a spyball alarm which was basically chewing the regulators insides up and spitting them out had to be changed 3 times before he removed the alrm and its been fine ever since, is yours alarmed or got anything that requires a big voltage?a big sound system or something thats draining to much power either when running or turned off as it may be frying it.
Posted Image

I drive a BMW, i am a T*at/i will nail your lass on my passenger seat/refuse to indicate & cut you up all the time.....but what you gona do about in your 70mph FORD haha......i jest.......a little

The sexual position formerly known as 69 is now called 96 due to inflation and the credit crunch, the cost of eating out has gone up!

#18 craigc86si

craigc86si
  • Gender:Male
  • Location:coleford,forest of dean
  • Drives:silver 1.8td mk6 estate

Posted 22 December 2008 - 01:10 PM

i THINK it distributes the power at a set voltage basically what it says, it regulates lol my experiance was my dads harley. had a spyball alarm which was basically chewing the regulators insides up and spitting them out had to be changed 3 times before he removed the alrm and its been fine ever since, is yours alarmed or got anything that requires a big voltage?a big sound system or something thats draining to much power either when running or turned off as it may be frying it.

ive got a toad full closure system and also jus a 10" sub in the boot, its jus weird hows its started all of a sudden but the rate at which my battery drains is phenomenal
craig c
Posted Image

#19 KNITERIDER

KNITERIDER
  • Gender:Male
  • Location:derbyshire/leicestershire
  • Drives:Mk2 fiesta with xr2 lump. honda cbr 600

Posted 22 December 2008 - 01:13 PM

have you added anything to your car recently?sounds like you have some big permanent connection somewhere maybe a split wire touching the frame or something? your not getting any electric shocks from the car are you?
Posted Image

I drive a BMW, i am a T*at/i will nail your lass on my passenger seat/refuse to indicate & cut you up all the time.....but what you gona do about in your 70mph FORD haha......i jest.......a little

The sexual position formerly known as 69 is now called 96 due to inflation and the credit crunch, the cost of eating out has gone up!

#20 craigc86si

craigc86si
  • Gender:Male
  • Location:coleford,forest of dean
  • Drives:silver 1.8td mk6 estate

Posted 22 December 2008 - 01:26 PM

Mate disconnect the small one and put the large one back on , if still draining, take both off it still draining then you got a bugger battery

That lil one goes to the fusebox i think.


ok but the large box fits onto the other red one so there wont b anywher to connect it to the battery, it shouldn b a naff battery cuz i only bought it saturday


right jus pulled all wires off from the pos terminal an volts shoot back up to 5.80v so something on ther is takin some serious power.lol

have you added anything to your car recently?sounds like you have some big permanent connection somewhere maybe a split wire touching the frame or something? your not getting any electric shocks from the car are you?


not very recently, i added black halos a few months back but didn hav any probs with them, an no electric shocks

Edited by craigc86si, 22 December 2008 - 01:14 PM.

craig c
Posted Image

#21 KNITERIDER

KNITERIDER
  • Gender:Male
  • Location:derbyshire/leicestershire
  • Drives:Mk2 fiesta with xr2 lump. honda cbr 600

Posted 22 December 2008 - 01:26 PM

put them back on and test each wire and see what its sucking out :thumb:
Posted Image

I drive a BMW, i am a T*at/i will nail your lass on my passenger seat/refuse to indicate & cut you up all the time.....but what you gona do about in your 70mph FORD haha......i jest.......a little

The sexual position formerly known as 69 is now called 96 due to inflation and the credit crunch, the cost of eating out has gone up!

#22 robexor

robexor
  • Gender:Male
  • Location:South London
  • Drives:MK6 Escort 1.8 SI 5 Door

Posted 22 December 2008 - 01:35 PM

Can be a naff battery mate, have seen it but dont sound like it

not sure if this helps u see whats what.

u basically need to take everything of and put back on the battery one at a time and see what cable is draining then u can work out what system is connected to said affecting wire


Posted Image
Posted Image

***HONDA CRV SE SPORT 2.0LTS 148 BHP **

#23 craigc86si

craigc86si
  • Gender:Male
  • Location:coleford,forest of dean
  • Drives:silver 1.8td mk6 estate

Posted 22 December 2008 - 02:15 PM

Can be a naff battery mate, have seen it but dont sound like it

not sure if this helps u see whats what.

u basically need to take everything of and put back on the battery one at a time and see what cable is draining then u can work out what system is connected to said affecting wire


Posted Image


it seems like the red wire running down into the engine bay is drawing off most of the power
craig c
Posted Image

#24 robexor

robexor
  • Gender:Male
  • Location:South London
  • Drives:MK6 Escort 1.8 SI 5 Door

Posted 22 December 2008 - 02:31 PM

hmm have u got any footwell lights and any new bulbs, also, check that the internal boot light goes off ie pull down your rear passenger seat see if light is on..
Posted Image

***HONDA CRV SE SPORT 2.0LTS 148 BHP **

#25 Squav

Squav
  • Gender:Male
  • Location:Cheshire
  • Drives:Subaru Impreza WRX UK300

Posted 22 December 2008 - 02:40 PM

hmm have u got any footwell lights and any new bulbs, also, check that the internal boot light goes off ie pull down your rear passenger seat see if light is on..


Brilliant advice, mine did that in my old escort. Light was on all the time in my boot, so my battery died very quickly.

Posted Image

R.I.P. Phase 1 172 :(


#26 KNITERIDER

KNITERIDER
  • Gender:Male
  • Location:derbyshire/leicestershire
  • Drives:Mk2 fiesta with xr2 lump. honda cbr 600

Posted 22 December 2008 - 02:42 PM

surely not that quickly tho? i left my sidelights (may have been headlights) on for 8 hours came out and she started straight up
Posted Image

I drive a BMW, i am a T*at/i will nail your lass on my passenger seat/refuse to indicate & cut you up all the time.....but what you gona do about in your 70mph FORD haha......i jest.......a little

The sexual position formerly known as 69 is now called 96 due to inflation and the credit crunch, the cost of eating out has gone up!

#27 craigc86si

craigc86si
  • Gender:Male
  • Location:coleford,forest of dean
  • Drives:silver 1.8td mk6 estate

Posted 22 December 2008 - 02:48 PM

no footwell lights and no bulb in the boot so dont see that bein a problem, as sed in the beginnin the only thing i noticed was the heated front windscreen switch stayed on wen i switched the car off, but ive disconnected that from behind the switch and thats the only thing i can think would be up with it, its so frustratin not knowin wot im doin,lol
craig c
Posted Image

#28 robexor

robexor
  • Gender:Male
  • Location:South London
  • Drives:MK6 Escort 1.8 SI 5 Door

Posted 22 December 2008 - 03:13 PM

ok but the heated windscreen has a large relay[ i think] on the fuse relay box thing that connect direct to their battery, you are saying that the power feed is to do with the small cable, it cant be the windscreen surely
Posted Image

***HONDA CRV SE SPORT 2.0LTS 148 BHP **

#29 craigc86si

craigc86si
  • Gender:Male
  • Location:coleford,forest of dean
  • Drives:silver 1.8td mk6 estate

Posted 22 December 2008 - 03:24 PM

wel the small cable is drawiing power but cant really tel if the cables wiv the little fusebox on is drawin power cuz cant connect it without connectin the smaller red cable if u know wot i mean.which relay is it on the fusebox for the windscreen? i jus need to try all possibilties
craig c
Posted Image

#30 robexor

robexor
  • Gender:Male
  • Location:South London
  • Drives:MK6 Escort 1.8 SI 5 Door

Posted 22 December 2008 - 03:28 PM

im not sure fella, it should tell you in the escort manual you got with the car there will be one page listing the fuses in the fuse box in the car then another page for the ones in the engine bay.
Posted Image

***HONDA CRV SE SPORT 2.0LTS 148 BHP **



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users