Jump to content


Photo

Sub and Amp fitting


35 replies to this topic

#1 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 30 April 2005 - 12:08 PM

Right, hopefully sorting out a box this weekend so wanna fit me amp and subs at last. But before I pop to Halfrauds what will I need ?(

Got some wire for the remote, some decent speaker wire, and a battery terminal splitter thing, so I think all I need is some RCA's ?( Just dont want to have to go back again!!

Also how do you tell the polarity of the terminals on the subs ?( No markings at all, same size connections etc

Thanks in advance, I'm a complete ICE newbie :innocent:
Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"

#2 Mike C

Mike C
  • Gender:Male
  • Location:In The Countryside
  • Drives:Lots Of Things

Posted 30 April 2005 - 12:09 PM

ooooh, was just about to start a similar thread as I am ICE'ing it up to the max next weekend :thumb:
Posted Image

#3 geordie_aaron

geordie_aaron
  • Gender:Male
  • Location:South Shields, NE
  • Drives:a new car every 6 months.

Posted 30 April 2005 - 02:23 PM

im at work so cant talk long, add me to MSN (inprofile) and i'll tell u 2nite if no1 else does :thumb:


"What doesn't kill me, only makes me stronger"
"You only live once, do it right and once is enough"

Ebay user? cashback for something you do anyway!


#4 sortedford

sortedford
  • Gender:Male
  • Location:Coventry
  • Drives:TROCSE DROF A

Posted 30 April 2005 - 05:07 PM

u need a power cable, earth cable.
as for polarity, you can do 2 things, 1 wire it up see how it sounds, and then wire it oposite see if its more bassy, usually if a pair of seakers are wired wrong you can hear its more bassy when faded fully left or right than in the middle.
or i recall being told ages ago that you can connect it upto a battery, but forgot the next bit on how to tell
Stickers, Sparkplug Covers etc.. Visit the EVO shop here !!!

Posted Image


Florida Rental Villa- Sleeps 12!


All posts are the view of the writer, and not necessarily that of escortevolution.co.uk/ feoc.co.uk

#5 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 30 April 2005 - 08:53 PM

u need a power cable, earth cable.

Knew I'd forget some thing ?( Do they come in the 'RCA kits' ?(

i recall being told ages ago that you can connect it upto a battery, but forgot the next bit on how to tell

:cheers: Ian :roll: ;)
Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"

#6 neil

neil
  • Gender:Male
  • Location:Didcot
  • Drives:Alfa Romeo 156 2.0l TS, Scimitar GTE

Posted 30 April 2005 - 09:44 PM

u need a power cable, earth cable.

Knew I'd forget some thing ?( Do they come in the 'RCA kits' ?(

i recall being told ages ago that you can connect it upto a battery, but forgot the next bit on how to tell

:cheers: Ian :roll: ;)

<{POST_SNAPBACK}>


Normally get a kit which includes

RCA cables
Speaker wire
+ive wire
-ive wire
Remote cable
Selection of cable ends and ties.

:thumb:
Neil

Posted Image

#7 youngboy18

youngboy18
  • Location:liecester
  • Drives:escort si giha

Posted 30 April 2005 - 10:14 PM

i wunt go halfords for the wiring kit go 2 a smaller place like a 1 shop moterist shop or if your near to a deasent market (donington) or (polsworth) u can pick up a 2000 watt wiring kit for a tenner.


1 live wire= strate 2 baterry +......
1 earth wire= to a earth wire in the boot eg. lights or strate to the rear suspension leg..........
1 egnision live= strat 2 egnision out put on head unit........
1 set of rca leads=plug into input channels on side of amp and the other side into out put channels on rear of head unit......
as for your speakers after suksesfully fitting your amp to see wether your subs are wired right tern up the volume enuff for the subs to bounce if the subs are bouncing more outwerds than thay are inwords then u will no thay are wired rongly and if u tern it up mor u will notice alot of destorsion hope this is a help and make shore u connect the live wire last to avoid blowing ur amp 2 peaces good luk : :thumb:

#8 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 01 May 2005 - 11:42 AM

Right got everything, box is sorted.....

Posted Image

Now the fun part.......wiring it all up :(

Edited by Pete, 01 May 2005 - 11:43 AM.

Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"

#9 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 01 May 2005 - 12:17 PM

Phono leads into the amp, I gather they go in the 'pre-out' sockets ?( Only other ones are ch1 (right) and ch2 (left) X(
Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"

#10 sortedford

sortedford
  • Gender:Male
  • Location:Coventry
  • Drives:TROCSE DROF A

Posted 01 May 2005 - 12:28 PM

yes pete :D
Stickers, Sparkplug Covers etc.. Visit the EVO shop here !!!

Posted Image


Florida Rental Villa- Sleeps 12!


All posts are the view of the writer, and not necessarily that of escortevolution.co.uk/ feoc.co.uk

#11 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 01 May 2005 - 12:32 PM

Cheers Ian :innocent:
Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"

#12 sortedford

sortedford
  • Gender:Male
  • Location:Coventry
  • Drives:TROCSE DROF A

Posted 01 May 2005 - 01:10 PM

if you want to run 4 channels ( ie 4 channel imput into the amp) from 1 set of phonos you can get phono splitters, i imagine they sell them in halfords :)
Stickers, Sparkplug Covers etc.. Visit the EVO shop here !!!

Posted Image


Florida Rental Villa- Sleeps 12!


All posts are the view of the writer, and not necessarily that of escortevolution.co.uk/ feoc.co.uk

#13 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 01 May 2005 - 01:57 PM

Which preout do I use for the amp, front, rear or non-fading ?( :nutter:
Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"

#14 sortedford

sortedford
  • Gender:Male
  • Location:Coventry
  • Drives:TROCSE DROF A

Posted 01 May 2005 - 02:15 PM

i dont really think it matters pete, how many channels are you wanting to amp, just the sub?
some stereos have a sub out, i presume thats what the non fading is the equlivant of
Stickers, Sparkplug Covers etc.. Visit the EVO shop here !!!

Posted Image


Florida Rental Villa- Sleeps 12!


All posts are the view of the writer, and not necessarily that of escortevolution.co.uk/ feoc.co.uk

#15 Pete

Pete
  • Gender:Male
  • Location:South Stand - White Hart Lane
  • Drives:B6 Audi S4 - 4.2L V8

Posted 01 May 2005 - 04:01 PM

FFS!! Been pi$$ing about now for hours getting it all wired up etc. Turn on the ignition and nothing :curse: No power getting to the amp at all ;(

Had enough for one day, will try again tomorrow.
Posted Image
"In a world full of United's, City's and Rovers, there is only one Hotspur"



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users