Jump to content

Help Please


joeuk1973
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

I have a 1.6LX Escort on a p 1996. The problem i am having is that first thing when engine is cold is that it starts first time everytime, yet, if i drive 100 yards and let the car idle ie pulling up to a junction etc, it cuts out, it starts again, eventually, then goes........this only happens when the engine is cold, if i let the car warm for 5 minutes its fine, but, its just an annoyance. Now i have changed the sparks the leads and even the air mass meter to no avail :(

 

Can anyone please help me diagnose what the problem is.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

I have a 1.6LX Escort on a p 1996. The problem i am having is that first thing when engine is cold is that it starts first time everytime, yet, if i drive 100 yards and let the car idle ie pulling up to a junction etc, it cuts out, it starts again, eventually, then goes........this only happens when the engine is cold, if i let the car warm for 5 minutes its fine, but, its just an annoyance. Now i have changed the sparks the leads and even the air mass meter to no avail :(

 

Can anyone please help me diagnose what the problem is.

 

 

As your new its partially forgivable as your not familiar with the site features, that said try and take a moment next time to use the search function and you'll likely find (as in this case) your problem is a well documented common fault with escorts and solutions are readily available in previous threads.

 

search for - "ICV" (Idle Control Valve) and/or "Stalling problem"

 

and welcome to the escort orientated mad house :thumb:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...