Jump to content

Phantom steering problum


Mad Man Measures
 Share

Recommended Posts

I have a little issue with my steering. I know what the problem is just not how to fix it. There is a bit of play in the near side front wheel it moves about 1/8" side to side. I took it to a mechanics a while back an he said it was a loose nut an tightened it but the problem didn’t go away, I have also had new wish bones as there was a problem with them but I still have the same problem There would appear to be nothing wrong with the track rod ends or the arb bushes. There is a bit of movement in the drive shaft but there is the same movement in the off side drive shaft an there is no play in that wheel. When I move the wheel from side to side the whole hub moves so it is unlikely to be the bearing

 

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

I have a little issue with my steering. I know what the problem is just not how to fix it. There is a bit of play in the near side front wheel it moves about 1/8" side to side. I took it to a mechanics a while back an he said it was a loose nut an tightened it but the problem didn’t go away, I have also had new wish bones as there was a problem with them but I still have the same problem There would appear to be nothing wrong with the track rod ends or the arb bushes. There is a bit of movement in the drive shaft but there is the same movement in the off side drive shaft an there is no play in that wheel. When I move the wheel from side to side the whole hub moves so it is unlikely to be the bearing

 

Any ideas?

use a pry bar move the joints around with it see witch one moves in a abnormal way

Edited by mrfixit
Link to comment
Share on other sites

I have a little issue with my steering. I know what the problem is just not how to fix it. There is a bit of play in the near side front wheel it moves about 1/8" side to side. I took it to a mechanics a while back an he said it was a loose nut an tightened it but the problem didn’t go away, I have also had new wish bones as there was a problem with them but I still have the same problem There would appear to be nothing wrong with the track rod ends or the arb bushes. There is a bit of movement in the drive shaft but there is the same movement in the off side drive shaft an there is no play in that wheel. When I move the wheel from side to side the whole hub moves so it is unlikely to be the bearing

 

Any ideas?

use a pry bar move the joints around with it see witch one moves in a abnormal way

CheeRS I found which joint is behaveing badly an I need a new wheel hub

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...