Jump to content

idle


Antony Mann
 Share

Recommended Posts

ok so I have a mk6 escort was a 1.6 but that broke so I replaced it with a 1.8 130 spec cabbie engine , was working fine no issues for ages then one day the starter motor just stopped working, got a new one and to swap it over I removed the alloy efi inlet manifold that is right above the starter motor , any way sorted it and all was fine but it now seems to be idling weird at first it was dropping and cutting out , then it would bounce on 1000 revs and then it would sit just under and be fine but then when I slowed down and changed gears it would go up and stick on 2000 revs until I came to a stop then it would go back down to 1000, I resealed the gasket on the inlet manifold I did the same to the throttle body I cleaned the throttle up and I cleaned the idle valve as it was dirty inside I checked the pipe from the throttle to the air box, not sure what to check next like I said it was fine until I took the inlet off

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

possible one of the air pipes to the inlet have ben pinched? or one of the cables to the sensors behind the manifold have come loose ? i suppose a proces of retracing your steps and checking all the connections before going deeper , if you have a super code reader she might be throwing up some pending faults or low readins that might help !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...